2009. szeptember 24., csütörtök

Beköszönő

...És ezennel útjára is indulnak Pszicho Dzsánki, a hangtalan fecskendő hős kalandjai Oravecz Gergely, (továbbiakban KÁW ill. grg) rajzoló és Mráz István, (továbbiakban Space, stvn illetve Szerény Személyem) író tolmácsolásában.

A történet valahol játszódik és legfőképpen valamikor. Az az egy biztos: jóval a Gombák után, melyek beragyogták és átformálták a Földet. Az emberek szétzilált soraikat már rendezték. Létrejöttek kisebb és nagyobb csoportok: falvak, városok. A közlekedés egy része is helyre állt. Sőt, a kapcsolattartás hatékonyságát növelendő néhány rádióadó is beüzemelt, amelyek közösségi feladataik mellett szórakoztatják is a megmaradt népet...Régi, épen maradt lemezekről, vagy az önjelölt dalnokok által (kiknek presztízse igen csak nagyot nőtt az elmúlt évtizedekben - akárcsak maguknak a hangszereknek) feljátszott és archivált számokat.
Egyszóval: újra kezdődött az időszámítás, hisz újra van miért számolni a sanyarú éveket! De sok még a teendő. A szervezettség nem az igazi. Ezt egy páran ki is akarnák használni, és máris újra írnák a soványka kis történelmet...
Tökéletes antihősünket, Pszicho Dzsánkit követve barangoljuk be eme sivár, de reménykedő földeket. Az ő szemén keresztül pillanthatunk e világ lakóira és hétköznapjaira.

A sorozat bevezető része (Pszicho Dzsánki Vol.1), mely három darab, jelenetnyi hosszúságú történetet rejt, várhatóan a 18. képregénybörzére jelenik meg. Terjedelme 24 oldal (borítóval együtt), ára: 500 Ft. Szerzői kiadás.

Tervezett borító és mutatvány-oldalak:

2 megjegyzés:

WordCitizen írta...

Tetszik a blog, a címmel kapcsolatos észrevételeimet már megírtam e-mailben. További jó munkát, üdv:

Najmányi László

Névtelen írta...

izgalmas indítás. tetszik nekem.

a túl fantasztikussal óvatosan kéne bánni.

lala